Direct naar de content

Content

Maskers: Tips bij op- & afzetten

Masker op- en afzetten

Opzetten:

Zo zet je het masker op:

  1. Plaats beide handen in het smalste gedeelte van de nek van het masker. Duw je armen uit elkaar, zodat de nek van het masker opgerekt wordt. De zwakkere delen, zoals de ogen en mond, worden hierdoor ontlast.
  2. Beweeg je armen boven het hoofd, terwijl je met je handen de nek van het masker opgerekt houd.
  3. Trek het masker via de bovenkant over het hoofd (dus niet via de kin).
  4. Manoeuvreer het masker op zijn plaats zodat ogen, neus en mond goed zitten. Trek nu je handen terug.
  5. Het kan gebeuren dat de ogen neus en mond niet helemaal goed zitten. Blijf rustig en trek niet aan oog/neusgaten en of de mond. Duw het masker met je vingertoppen of handpalmen op zijn plaats totdat het masker helemaal prettig zit.
  6. Kijk in de spiegel en sta versteld van het fantastische resultaat.

Afzetten:

Het masker afzetten:

  1. Maak de hals vrij en plaats beide handen in de kin van het masker.
  2. Duw beide handen weer uit elkaar, zodat de hals oprekt. Duw nu het masker naar boven. Zet het masker in één keer, zonder aarzelen, helemaal af. Dit om kans op beschadiging te voorkomen.

Foamlatex maskers zijn zeer elastisch en zacht, wat nodig is om zeer comfortabel gedragen te kunnen worden. Door de elasticiteit pas het masker zich aan op de maat van het hoofd. Bij het op en af te zetten moet het masker behoorlijk kunnen rekken, om het hoofd door de nek te laten gaan. Wanner je het masker gebruikt wordt volgens bovenstaande informatie, is de kans op beschadiging of uitscheuren minimaal.

Mocht het voorkomen dat, om wat voor reden dan ook, je masker inscheurt dan is dit prima te lijmen met een lijm voor poreuze materialen zoals Bison Tixtm. Het resultaat van het lijmen hangt veelal af van de precisie en het geduld waarmee men te werk gaat.