Direct naar de content

Content

Maskers: Tips voor aanpassingen

Greyland maskers zitten over het algemeen als gegoten, maar toch kan het voorkomen dat het masker net niet helemaal goed op het gezicht aansluit. De maskers zijn immers gemaakt op een universele mal en niet alle gezichten zijn doorsnee en hetzelfde.

Toch is het mogelijk om met eenvoudige aanpassingen het masker perfect passend te maken. Hieronder enkele tips. Let op, maskers welke aangepast, beschilderd of beplakt zijn komen niet in aanmerking voor enige vorm van garantie.

  • Mocht het voorkomen dat, om wat voor reden dan ook, je masker inscheurt dan is dit prima te lijmen met een lijm voor poreuze materialen zoals Bison Tixtm. Het resultaat van het lijmen hangt veelal af van de precisie en het geduld waarmee men te werk gaat.
  • De gaten voor ogen en mond zijn geplaatst uitgaande van de maten van een doorsnee gezicht. Het kan nodig zijn om de gaten wat te vergroten. Gebruik hiervoor een scherpe (manicure) schaar.
  • Wanneer het masker te groot is, kan je een stukje dun schuimrubber achter in het masker lijmen. Hierdoor zullen de ogen en neus ook wat strakker aansluiten op het gezicht. Knip uit een schuimrubber matje van 1,5 à 2 cm dik een vorm zoals in ondertaande figuur: Masker: Schuimrubber voor aanpassing
  • Het kan voorkomen dat de ogen van het masker iets smaller of breder staan dan je eigen ogen. Dit kun je aanpassen door een dun metalen plaatje over de brug van je neus te buigen. Draai het masker binnenstebuiten en lijm het plaatje vervolgens op de zelfde plek van de neus in het masker. Als de lijm droog is kun je het plaatje eventueel nog bij buigen zodat de ooghoeken van het masker overeenkomen met je eigen ooghoeken.
  • Gebruik een dikke naald om gaatjes in het masker te maken voor oorbellen of piercings
  • Om de maskers soepel te houden en een natuurlijke glas te geven kun je een siliconen spray gebruiken. (verkrijgbaar bij o.a. Halfords)